Ingrediënten
Voor circa 10 Pfannkuchen heb je nodig:
500 gram bloem
1/2 theelepel geraspte citroenschil
1/4 liter melk
60 gram suiker
65 gram boter
30 gram verse gist
1 ei
1 eierdooier
marmelade, gelei of banketbakkersroom naar smaak
Bereiding
Meng de bloem en de citroenschil
Verwarm de melk (niet laten koken!)
Voeg de suiker, boter en gist toe aan de melk tot alles is opgelost
Voeg dit mengsel, evenals het ei en eigeel toe aan de bloem
Meng dit alles krachtig door elkaar (gebruik bijvoorbeeld een mixer met deeghaken)
Dek het deeg af en plaats het op een warme, rustige plaats tot het deeg ongeveer is verdubbeld
Kneed vervolgens het deeg opnieuw (met de hand)
Maak er nu ballen van, druk ze een beetje plat en doe wat jam in het midden (als je dit op oudejaarsavond doet, vul er dan naar goed Berlijns gebruik een met mosterd). Knijp hem dicht en draai hem om *
Nog een tijdje laten rusten
Frituur de ballen bruin in heet vet. Dit werkt goed in een frituurpan op 150-160°C
Strooi de suiker op een bord en rol de afgewerkte Pfannkuchen er in
Berliner Kindl(Pfannkuchen)
« Traumadeskundigheid Aspectualiteit »
Reactie plaatsen
Reacties